DIANETICS AND THE HUMAN MIND by L. RON HUBBARDDe ce să dorim să știm ceva despre psihicul uman? Sau, de ce să considerăm cunoașterea psihicului uman a fi de neobținut, sau nedorit? De ce oameni, care pretind a căuta răspunsuri minții umane se abat atît de mult încît să studieze șobolani, evitînd cu totul să se uite la oameni? Și de ce s-ar îndepărta cineva, care pretinde a trata stările psihice, atît de mult, încît să ajungă la șocul electric?

Răspunsurile sunt relativ ușor de dat. Oricine care cunoaște structura, modul de funcționare și dinamica psihicului uman devine foarte dificil de controlat. Singura modalitate prin care mintea umană poate fi controlată este să o obligăm la ignoranța despre sine. În ceea ce privește studiul și tratamentul unui psihic în acest caz, obligat la ignoranță despre sine, ar trebui să i se restituie conștiința elementelor fundamentale ale sale, înainte de a fi considerată posibilitatea recuperării. Iar în momentul în care îi restituim psihicului conștiința în totalitate sa, nu-l mai putem transforma într-o victimă. Iar profesiunea, sau societatea va trebui să treacă de la o orientare către slavie, spre acțiune pe baza libertății și consimțămîntului, dacă s-ar dori eficiente.

În aceeși măsură în care nu vreți să fiti controlați de alții, ar trebui să doriți cunoaștere despre sine, și despre alții. Iar în măsura în care vă îndepărtați de la cunoașterea de sine, veți fi controlați.

Continued...


Write to us or call!
North and South America
info@bridgepub.com
1-800-722-1733

All other parts of the world
books@newerapublications.com
(45) 33 73 66 66

© 1999-2004 Church of Scientology International.
All Rights Reserved.

For Trademark Information