DIANETICS AND THE HUMAN MIND by L. RON HUBBARDO știință clară și revelatoare despre psihicul uman este o necesitate vitală în orice societate care dorește să se elibereze și să rămînă liberă. Singurele elemente într-o societate care ar combate, contesta, sau disputa efortul de a ajunge la o astfel de știință ar fi acelea care doresc să-și mențină, cu ajutorul ignoranței, controlul asupra unei sclavii. Fiecare impuls către libertate este un impuls către normalitate, către sănătate, către fericire. Fiecare impuls către sclavie este un impuls către suferință, boală și moarte.

Se pot spune lucruri similare, atît despre cel care suferă de artrită sau de nevroză; si-anume: cauza principală a dereglării, fizice sau mentale, a germinat în eforturi de a reduce libertatea individului, a grupului sau a umanității.

Dianetica reprezintă efortul omului înspre atingerea unui nivel de libertate în care să predomine decența și fericirea, și unde cunoașterea minții umane să prevină utilizarea lipsită de scrupule a mecanismelor sclaviei. Dianetica poate fi contestată, poate fi defăimată, fondatorul ei și cei care o practică pot să fie denigrați public, însă Dianetica nu poate fi ignorată. N-ar putea să fie nici copleșită în laude, nici arsă într-un gen de epurare spre extirparea-i totală, pentru că este un fapt minunat și observabil, că acel impuls în om care nu poate fi eliminat este impulsul lui către libertate, impulsul lui către normalitate, către nivele mai înalte de succes în realizările lui. Acesta este acel unic har mîntuitor al omului. Și pentru că Dianetica este un astfel de impuls, și pentru că țelurile sale fundamentale, din momentul conceperii ei, au fost ferm dedicate către atingerea unei libertăți și mai de preț, nu poate să piar㠖fapt ce va deveni cu siguranță tot mai deranjant stapînitorilor de sclavi, pe măsura trecerii timpului.

Continued...


Write to us or call!
North and South America
info@bridgepub.com
1-800-722-1733

All other parts of the world
books@newerapublications.com
(45) 33 73 66 66

© 1999-2004 Church of Scientology International.
All Rights Reserved.

For Trademark Information